• Poznaj svoje mesto

          • Mesto Nové Zámky v spolupráci s Múzeom Jána Thaina v Nových Zámkoch tradične organizuje súťaž o histórii nášho mesta pod názvom Poznaj svoje mesto. Súťaž sa uskutočnila 25. apríla 2024 na Mestskom úrade v Nových Zámkoch. Súťaže sa zúčastnili žiaci z tercie A Sophia Horváthová, Stella Horváthová a Igor Kolárik. Za podpory obecenstva a spolužiakov získali 2. miesto.Ďakujeme za reprezentáciu školy a blahoželáme.

          • Mesto Nové Zámky ocenilo úspešných reprezentantov za rok 2023

          • Dňa 17. apríla 2024 sa v priestoroch Domu kultúry na Hlavnom námestí uskutočnilo slávnostné odovzdávanie ocenení úspešným reprezentantom škôl za rok 2023.
            K úspešným reprezentantom sa zaradili aj študenti nášho gymnázia. Odovzdávanie prebiehalo v príjemnej atmosfére.
            Všetkým oceneným študentom srdečne blahoželáme a želáme im veľa úspechov v študijnom i osobnom živote.
            Vďaka patrí aj našim pedagógom, ktorí ocenených študentov pripravovali.

            Kristína Baková sa stala víťazkou v celoštátnom kole Finančnej olympiády. Túto študentku pripravovala Mgr. Miriam Krásna. Kristína okrem toho reprezentuje školu aj v Ekonomickej olympiáde a súťaži Generácia €uro, pričom sa vo voľnom čase venuje aj programovaniu.

            Marcel Borik získal 2. miesto v celoštátnom kole Finančnej olympiády. Aj on bol pripravovaný Mgr. Miriam Krásnou. Okrem ekonómie sa Marcel zaujíma aj o čítanie a investovanie do akcií a ETF.

            Jakub Guľaš sa umiestnil na 2. mieste v krajskom kole Matematickej olympiády a na 1. mieste v okresnom kole MO. Jeho prípravu zabezpečoval Mgr. Peter Novánsky.

            Zoja Kollárová dosiahla 3. miesto v celoslovenskom kole súťaže Jazykový kvet – Ťukni v poviedkovej tvorbe v anglickom jazyku. Túto študentku pripravovala PaedDr. Hana Grófová.

            Adam Kovalčík si zaslúži uznanie za 1. miesto v celoštátnom kole súťaže Festival vedy a techniky AMAVET a 1. miesto v celoslovenskom kole SOČ v sekcii Chémia a potravinárstvo. Jeho prípravu zabezpečovali Ing. Adriana Imreová a PaedDr. Iveta Ježová.

            Tamara Mrázová oslnila svojimi literárnymi schopnosťami, keď vyhrala 1. miesto v celoslovenskom kole vlastnej tvorby poézie a prózy v španielskom jazyku. Túto študentku pripravovali PaedDr. Hana Grófová a Mgr. Slavomíra Juríková.

            Karolína Vassová ukázala svoj talent v jazykoch, keď vyhrala 1. miesto v krajskom kole Olympiády v nemeckom jazyku. Jej prípravu zabezpečovala PaedDr. Tünde Rosová. Okrem toho získala 1. miesto v celoslovenskom kole súťaže Jazykový kvet v anglickom jazyku – kategória dráma, kde ju pripravovala PaedDr. Hana Grófová.

            Skupina s názvom Murderers Anonymous získala 1. miesto v celoslovenskom kole súťaže Jazykový kvet v anglickom jazyku v kategórii dráma. Túto skupinu tiež pripravovala PaedDr. Hana Grófová. Ich schopnosť predvádzať umenie dramatického prejavu je obdivuhodná a ich úspech je zaslúženým uznaním ich talentu a práce.

          • Deň Zeme

          • Sviatok našej planéty sme si pripomenuli v utorok 30. apríla 2024 akciou, ktorú zorganizovali v spolupráci s p. uč. Oroszovou naši členovia MSČK a Študentského parlamentu.
            Pre žiakov 1. - 4. roč. OG si pripravili zaujímavé aktivity na Čerešňovej ulici a v lesoparku Berek. Žiaci sa vzdelávali a súťažili v športových, ekologických a zdravotníckych disciplínach. Sily si zmerali v štafetovom behu, pátraní po vytipovaných bylinách a drevinách lesoparku ( lastovičník, lipkavec, hluchavka, hloh, ... ). Separovali odpad, odpovedali na kvízové otázky, zostavovali schému kolobehu vody, určovali známe druhy rastlín a živočíchov. Dozvedeli sa, ako postupovať pri uštipnutí včelou, otrave hubami, či ako pomôcť pri úpale.
            Vyhodnotenie:
            1. miesto: tercia A
            2. - 3. miesto: príma A , sekunda A
            4. miesto: kvarta A
            Hlavným odkazom dňa je však uvedomenie si toho, že sme tu všetci na návšteve a planéta je náš hostiteľ. Patrí sa dodržiavať pravidlá hostiteľa!!!

          • Jazykový kvet

          • Dňa 23. apríla 2024 sa v priestoroch Kultúrneho centra Zobor v Nitre konalo krajské kolo jazykovo-umeleckej súťaže v prednese Jazykový kvet, do ktorej sa naša škola už tradične zapája so skvelými výsledkami. Tento rok ich zabezpečili Samuel Konečný z 2. C s prednesom svojej vlastnej básne Childish Fantasies v anglickom jazyku a divadelný súbor zložený z dievčat z 2. A: Alexandra Haršányiová, Karin Nováková, Jasmína Ölvecká, Michaela Pišová a Karin Šimuneková. Dievčatá si nacvičili hru La méchante reine et son miroir magique vo francúzskom jazyku. Hoci súťažili v rôznych jazykoch a v rôznych kategóriách, porota obom udelila vo svojej kategórii 1. miesto a tak nás budú reprezentovať v celoslovenskom finále.
            Naopak, už poznáme celoslovenských víťazov poviedkovej tvorby v rovnomennej súťaži. Tu našu školu opäť zviditeľnila skvelá Zoja Kollárová z 2. A, keď so svojou poviedkou That Summer Day v anglickom jazyku obsadila v silnej konkurencii vynikajúce 2. miesto v celoštátnom kole.
            Veľmi nás tešia pretrvávajúce úspechy našich žiakov vo všetkých predmetových súťažiach, ktoré svedčia o ich talente, zodpovednej príprave a neutíchajúcej podpore a obetavosti zo strany našich pedagógov.

          • Ďalší diplom na gymnáziu 😁!!

          • Dňa 24. apríla 2024 sa konalo celoslovenské kolo SOČ v Nitre. Za naše Gymnázium nás reprezentoval Ferenc Zahorcsek z 3. B v odbore matematika-fyzika. Podarilo sa mu umiestniť na krásnom 3. mieste, za ktoré mu srdečne gratulujeme!! Pevne držíme Ferimu palce, aby aj budúci maturitný školský rok mal toľko síl a bude zviditeľňovať svoje meno aj meno Gymnázia v Nových Zámkoch. Ďakujeme!

          • Marcel Borik a Adam Flimel postupujú do celoštátneho kola Finančnej olympiády

          • Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do Finančnej olympiády a otestovali si svoje finančné vedomosti. Súťaž pozostáva z 3 kôl. Do druhého kola, medzi 500 najlepších mladých ľudí, ktorí sa vedia orientovať vo svete ideálnych finančných mier, financií, bankových produktov, investovania, finančných trhov, dôchodkov, ochrane príjmu a majetku, poistenia a kryptomien postúpilo 6 našich žiakov:
            Adam Flimel z kvinty A
            Ema Starzyková zo sexty A
            Marcel Borik z 2. B
            Kristína Baková z oktávy A
            Matthias Hanuliak zo 4. A
            Peter Farkaš zo 4. A
            Dvaja z nich, Marcel Borik a Adam Flimel, postúpili do celoštátneho kola, ktoré sa uskutoční 7. mája 2024. Všetkým našim žiakom k úspešnej reprezentácii blahoželáme. Marcelovi a Adamovi držíme palce!

          • Návšteva z Birminghamu...

          • Dňa 12. apríla sme na našej škole pokračovali ozvláštňovaním a inováciou hodín anglického jazyka.
            Vďaka pánovi PhDr. Ambrusovi zo spoločnosti ELT Slovakia s.r.o. prijal naše pozvanie tentokrát lektor z anglického Birminghamu, aby demonštroval na ukážkovej hodine prácu s novou učebnicou anglického jazyka.
            Žiaci, predovšetkým z 1., 2. ročníka a kvarty, preukázali vynikajúce vedomosti nie len z jazyka, ale i anglických reálií. Lektor vyjadril spokojnosť, ba až obdiv z priebehu celej hodiny; s aktivitou, vedomosťami žiakov a my, vyučujúci, sme sa len utvrdili v správnom rozhodnutí organizovať čo najviac podobných hodín na našej Alma mater.

          • Deň narcisov 2024 – Na koho myslíš, keď si pripínaš kvietok narcisu?

          • 18. apríl sa niesol v znamení charitatívnej zbierky Deň narcisov. Motto "Na koho myslíš, keď si pripínaš kvietok narcisu" nenechá chladným takmer nikoho z nás. Onkologických pacientov máme v rodinách, či medzi známymi. Naša škola je tradične oficiálnym partnerom zbierky.
            Vďaka rodičom, žiakom a ostatným prispievateľom žiaci sexty A pod vedením p. uč. Oroszovej vyzbierali v našej škole, inštitúciách, na pôde mesta (FNsP, MÚ, Pošta 1,2, NC Aquario, Jednota NZ) úctyhodnú sumu 2441,39 eur.
            Prispievateľom zo srdca ďakujeme.

          • Hodina anglického jazyka trochu inak

          • Výučbu cudzích jazykov na našej škole spestrujeme a posilňujeme rôznymi aktivitami a exkurziami. Preto sme s radosťou prijali možnosť privítať na hodine anglického jazyka s vybranými študentmi druhého a maturitného ročníka amerického lektora priamo z New Yorku. Stretnutie nám sprostredkoval PhDr. Ambrus zo spoločnosti ELT Slovakia s.r.o.
            Hodina sa niesla v duchu živej komunikácie, pri ktorej študenti naplno využívali svoje komunikačné schopnosti a vedomosti z anglického jazyka. Komunikácia s tzv. „NATIVE ENGLISH Speaker-om“ je cenným preverením si vedomostí v najširšom slova zmysle. Konštrukčná stavba viet, hovorové frázy, frazeologizmy a pohotové verbálne reakcie nás utvrdili v tom, že naši študenti sú chvályhodne schopní využiť svoje cudzojazyčné vedomosti. Tohto zaujímavého a prínosného projektu sa zhostila PK anglického jazyka, sprostredkovaním p. profesorky PaedDr. Zuzany Orémuszovej a za pomoci RNDr. Melindy Jonášovej. Takýto spôsob spestrenia vyučovania určite plánujeme i v budúcnosti.

          • Fantastický úspech našej študentky v krajskom kole dejepisnej olympiády

          • Dňa 19. apríla 2024 sa študentka našej školy Sofia Mária Kasášová ( 1. A ) zúčastnila krajského kola Dejepisnej olympiády v Katolíckej spojenej škole Vincenta de Paul v Leviciach. Súťažila v kategórii B. Prvú časť Dejepisnej olympiády tvorila práca, ktorú posúdila odborná komisia. Náročnosť výberu témy vysoko ocenila aj porota. Po absolvovaní komplikovaného testu - z celého učiva gymnázia - nasledovala obhajoba práce. Rozhodujúci bol výsledok testu, ktorý bol kľúčový v určení poradia. Sofi sa rozhodne nestratila, pretože vo veľkej konkurencii druhákov, tretiakov a štvrtákov si vybojovala krásne 1. miesto ako prváčka, čím si zabezpečila postup do celoslovenského kola v Bratislave. Veľká vďaka patrí pánovi profesorovi Mgr. Rudolfovi Vargovi a pani profesorke PaedDr. Adriene Medzihorskej. Obaja poskytli študentke pomoc a cenné rady, ktoré jej pomohli pri úspešnej obhajobe. Sofi srdečne blahoželáme a ďakujeme jej za excelentnú reprezentáciu našej školy, mesta a okresu Nové Zámky.

          • Skvelé úspechy našich študentov v dekanátnom (okresnom) a v diecéznom (krajskom) kole biblickej olympiády

          • Dňa 22. marca 2024 sa študenti našej školy Sofia Mária Kasášová ( 1. A ), Natália Matkovičová ( 1. A ) a Adam Flimel ( kvinta A ) zúčastnili v dekanátnom ( okresnom ) kole Biblickej olympiády, ktorú s prehľadom vyhrali a stali sa úspešným riešiteľmi. Automaticky postúpili do diecézneho (krajského) kola. Táto úderná súťažná trojica ďalej bojovala a 16. apríla 2024 v Nitre si v diecéznom (krajskom) kole vysúťažila fantastické 2. miesto. Študenti sa stali úspešným riešiteľmi. Našim šikovným olympionikom srdečne blahoželáme a veľmi pekne im ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu školy, mesta a okresu Nové Zámky. Prajeme im veľa ďalších úspechov!

          • Úspech na celoslovenskom kole olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 25. marca 2024 sa uskutočnilo celoslovenské kolo olympiády v nemeckom jazyku.
            Zúčastnili sa ho: žiačka Barbora Turzová zo sekundy A v kategórii 1A, ktorá obsadila prekrásne 1. miesto a žiačka Jasmine Záležáková zo 4. C triedy, ktorá obsadila krásne 2. miesto v silnej konkurencii.
            Tešíme sa z ich úspechu, srdečne im gratulujeme a ďakujeme za prípravu p. p. PaedDr. Tünde Rosovej a Mgr. Melinde Szlamenkovej Valachovej.

          • Úspech v celoštátnom kole Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 8. apríla 2024 sa na Evanjelickej ZŠ na Palisádach v Bratislave uskutočnilo celoštátne kolo Olympiády v anglickom jazyku, do ktorého z našej školy postúpila žiačka Lucia Széplakyová z 2. A triedy.
            Súťažilo 64 žiakov v 8 kategóriách. Lucke sa v kategórii 2A výborne darilo, pretože po absolvovaní písomnej a ústnej časti obsadila krásne 3. miesto.
            Srdečne jej blahoželáme a ďakujeme za prípravu p. p. Kanyicskovej.

          • Ema Tóthová opäť v akcii!!!

          • Ema Tóthová, študentka novozámockého gymnázia, je súčasťou slovenského výberu na MS B-skupiny I. divízie v lotyšskej Rige.
            Naša Emča z 2. C sa dostala ako najmladšia hráčka do ženskej reprezentácie v ľadovom hokeji už po niekoľkýkrát a tak ako v medzinárodnej súťaži EWHL, kde bola vôbec najproduktívnejšou hráčkou HC ŠKP Bratislava patrila aj na MS v Rige medzi najproduktívnejšie slovenské hráčky s piatimi bodmi v piatich zápasoch. Spolu so svojimi spoluhráčkami Jankou Hlinkovou a Barborou Kapičákovou vytvorili úderný útok a podieľali sa na nejednom góle. Slovenky potvrdili úlohu favorita tejto skupiny a teraz ich čaká neľahká skupina vo vyššej kategórii.
            Ema bola na MS platná hráčka v hre 5 na 5, v presilovkách, ale i v oslabovkách. Tu je aj jeden z najkrajších momentov celých MS, keď v oslabovke, dokonca po faule a avizovanom vylúčení nevzdala vôľu ísť do zakončenia a nádherným gólom potvrdila svoj strelecký potenciál.
            Našej študentke Eme a jej spoluhráčkam držíme palce, nech si naďalej plnia svoje hokejové sny.
            Len tak ďalej, Ema
            ❤️🏒🏒🏒🥅🥇🏆

          • Gabika, Adam a Marcel postupujú na celoštátne kolo Ekonomickej olympiády pre stredné školy

          • 1. februára 2024 sa uskutočnilo Krajské kolo Ekonomickej olympiády. Súťaž sa uskutočnila v priestoroch Fakulty ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Do krajského kola postúpili:
            Adam Flimel z kvinty A
            Ema Starzyková zo sexty A
            Gabriela Bosá zo septimy A
            Yaroslav Leshchenko zo septimy A
            Marcel Borik z 2. B
            Kristína Baková z oktávy A
            Peter Farkaš zo 4. A
            Už samotný postup našich žiakov nám urobil veľkú radosť. Ešte nikdy v histórii Ekonomickej olympiády sa našim študentom nepodarilo postúpiť do krajského kola v takom hojnom počte. Do krajského kola postúpilo 7 našich žiakov! V tomto ročníku sa do olympiády zapojilo 10 730 žiakov, a preto je postup našich mladých ekonómov mimoriadne úspešný.
            V krajskom kole museli zvládnuť test, ktorý bol zložený z 5 testových a 3 otvorených otázok, v otvorených otázkach bola jedna grafická, druhá argumentačná a tretia výpočtová úloha. Na vypracovanie testu mali súťažiaci 45 minút. Netrpezlivo sme čakali na vyhodnotenie krajského kola. Keďže testy hodnotia a opravujú odborníci z oblasti ekonómie a ekonomiky a v krajskom kole v Nitrianskom kraji súťažilo 66 žiakov, tak vyhodnotenie jednotlivých testov trvá dlhšie. Čakať na výsledky sa oplatilo. Naši traja žiaci postupujú do celoštátneho kola!
            Náš najmladší účastník, Adam Flimel, v krajskom kole obsadil skvelé 2. miesto.
            Marcel Borik obsadil 4. miesto.
            Gabriela Bosá – 6. miesto.
            Yaroslav Leshchenko – 7. miesto
            Kristína Baková – 10. miesto
            Ema Starzyková – 20. miesto
            Peter Farkaš – 43. miesto
            Zo šiestich postupujúcich z krajského kola sú 3 naši žiaci! Celoštátne kolo sa uskutoční 25. apríla 2024 v Bratislave.
            Našim úspešným ekonómom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Adamovi, Marcelovi a Gabike blahoželáme k postupu, tešíme sa spolu s nimi a držíme palce v celoštátnom kole.

          • Úspešné Krajské kolo 46. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti

          • Dňa 26. marca 2024 sa uskutočnil 46. ročník súťaže SOČ v Nitre. Na krajskom kole naše gymnázium reprezentovali: Ferenc Zahorcsek z 3. B, ktorý v odbore fyzika vyhral 1. miesto a postupuje na celoslovenské kolo. Ďalšie významné, 3. miesto, patrilo Adamovi Kovalčíkovi z 3. C v odbore chémia. Obsadili sme aj dve 4. miesta Jankou Labancovou z 3. A v odbore biológia a Mariánom Tuchyňom zo sexty A v odbore zdravotníctvo. Všetkým gratulujeme a držíme palce v rozvoji prác do ďalších rokov. Veľké "ďakujem" patrí pani profesorke PaedDr. Ivete Ježovej, ktorá žiakov usmerňovala počas písania prác a obohatila všetkých cennými radami z pozície hodnotiteľky v komisii zdravotníctvo. Komisia histórie bola zastúpená PaedDr. Adrienou Medzihorskou.
            Tešíme sa na ďalší ročník SOČ.

          • Miško Slobodník najlepší v Ekonomickej olympiáde pre základné školy v Nitrianskom kraji

          • V tomto školskom roku sa konal 2. ročník Ekonomickej olympiády pre základné školy. Olympiády sa môžu zúčastniť aj žiaci tercie a kvarty osemročných gymnázií. V tomto školskom roku sa do olympiády zapojilo 6193 žiakov z 257 škôl. Našu školu reprezentoval žiak kvarty, Michal Slobodník, a dosiahol fantastický úspech. Test z ekonomickej a finančnej gramotnosti zvládol najlepšie zo žiakov v Nitrianskom kraji a zaslúžene sa umiestnil na 1. mieste. O Miškovom úspechu svedčí i fakt, že test absolvoval s úspešnosťou 92%. Celoslovenský priemer úspešnosti v teste bol 43%. Rovnaký výsledok v teste 92% dosiahlo aj 7 žiakov z iných škôl zo Slovenska. Miško sa spolu s nimi zaradil do najlepšej osmičky nádejných mladých ekonómov na Slovensku. Za prvenstvo okrem diplomu si prevzal aj značkové slúchadlá 1More.
            K skvelému úspechu Miškovi blahoželáme, prajeme mu veľa úspechov a tešíme sa spolu s ním.

          • Zber papiera

          • Milí rodičia a študenti.
            Jarný zber papiera sa uskutoční 3. až 7. júna v čase od 7:00 do 8:00 hod. a 14:30 do 16:30 hod.  v areáli našej školy. Prosíme o dôsledné triedenie papiera a kartónu. Na zber budú vyčlenené dva kontajnery.
            Ďakujeme.

          • Fantastické úspechy našich dievčat v okresnom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín 2024

          • Dňa 22. marca 2024 sa v priestoroch Regionálneho osvetového strediska v Nových Zámkoch uskutočnil 70. ročník postupovej recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín 2024. Naša škola mala skvelé zastúpenie recitátoriek, o čom svedčí aj ich umiestnenie. SOFIA MÁRIA KASÁŠOVÁ ( 1. A ) obsadila 1. miesto v poézii. ADELA ŽIDULJÁKOVÁ ( 1. A ) zvíťazila v próze. VIKTÓRIA DÉKÁNYOVÁ ( 1. A ) sa umiestnila na krásnom 2. mieste v próze. Naše talentované recitátorky zastupovali 4. kategóriu. Šikovným študentkám srdečne blahoželáme a víťazkami prajeme veľa šťastia v krajskom kole! Ďakujeme za skvelú reprezentáciu Gymnázia v Nových Zámkoch!

          • Celoštátne kolo Olympiády v španielskom jazyku

          • Dňa 20. marca 2024 sa na Jazykovej škole Palisády v Bratislave uskutočnilo celoštátne kolo Olympiády v španielskom jazyku. Našu školu a zároveň Nitriansky kraj reprezentovala v kategórii B Eliza Siposová, žiačka 3. B triedy, ktorá sa umiestnila na 4. mieste.
            Vyhodnotenie  súťaže prebehlo v Mirbachovom paláci, kde si Eliza prevzala diplom úspešného riešiteľa a gratulácie od španielskej veľvyslankyne, kubánskeho veľvyslanca a poverenca Mexika. Elize ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu našej školy a prajeme veľa ďalších úspechov.🍀

    • Kontakty

      • Gymnázium Nové Zámky
      • 035/6420 403 - riaditeľ školy [Milan Holota] 035/6401 977, 0950751193 - zástupca riaditeľa školy [PhDr. Gabriel Kovács] gabriel.kovacs@gymnz.sk 035/6406 800 - školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní [PaedDr. Ildikó Luzsiczová] ildiko.luzsiczova@gymnz.sk 035/6400 086 - vedúca ekonomického oddelenia [Ing. Viera Simičová] viera.simicova@gymnz.sk 035/6420 404 - sekretariát 035/6406 804 - zborovňa 035/6406 803 - kabinet informatiky 035/6400 060 - ústredňa 035/6406 801 - vedúca školskej jedálne
      • M. R. Štefánika 16 940 61 Nové Zámky Slovakia
      • 160288
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje